Што е договор за акционери

Акционер е индивидуа или институција (вклучително и корпорација) која легално поседува една или повеќе акции на јавна или приватна корпорација. Договор за акционери, исто така наречен договор за акционери, е договор меѓу акционерите на компанијата што опишува како треба да се работи со компанијата и ги истакнува правата и обврските на акционерите. Договорот исто така вклучува информации за управувањето со компанијата и привилегиите и заштитата на акционерите.

Дали ви треба правна помош или совет во врска со Договорот за акционери? Или сè уште имате прашања на оваа тема? Нашиот Закон за корпорации адвокатот со задоволство ќе ви помогне!

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More