Што е квази договор

Квази договор е договор што го создава судот кога не постои таков официјален договор меѓу страните, и има спор во врска со плаќањето за обезбедени добра или услуги. Судовите создаваат квази договори за да спречат странката неправедно да се збогати или да има корист од ситуацијата кога тој не заслужува да го стори тоа.

Дали ви треба правна помош или совет во врска со квази договор? Или сè уште имате прашања на оваа тема? Нашиот Адвокат за договорно право со задоволство ќе ви помогнеме!

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More