Што е претпријатие

Претпријатието е друг збор за профитна работа или компанија, но најчесто се поврзува со претприемачки потфати. Луѓето кои имаат успех во претприемништво често се нарекуваат „претприемнички“. Терминот Претпријатие главно се користи во САД.

Law & More B.V.