Што значи b2b значи

B2B е меѓународен термин за деловно работење. Се однесува на компании кои конкретно прават деловни активности со други компании. Примери вклучуваат производствени компании, веледрогерии, инвестициски банки и хостинг компании кои не работат на приватен пазар.

Сподели