Што е правен договор

Правен договор е законски применлив договор помеѓу две или повеќе страни. Може да биде вербална или напишана. Типично, партијата ветува дека ќе направи нешто за другата во замена за корист. Правниот договор мора да има законска цел, заеднички договор, разгледување, надлежни страни и вистинска согласност за да може да се спроведува.

Law & More B.V.