Што е корпорација

Корпорација е правно деловно лице во кое сопствениците се заштитени од одговорност за дејствијата и финансискиот статус на компанијата. Одделена од сопствениците или акционерите, корпорацијата може да ги искористи повеќето права и одговорности што би ги поседувала индивидуален сопственик на деловна активност, што значи дека корпорацијата може да склучува договори, да позајмува пари, да тужи и да биде тужена, да поседува имот, да плаќа данок и да ангажира вработените.

Дали ви треба правна помош или совет во врска со корпорацијата? Или сè уште имате прашања на оваа тема? Нашиот Адвокат за корпоративно право со задоволство ќе ви помогнеме!

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More