Што е корпоративно право

Адвокат на корпорации е адвокат кој работи во корпоративно опкружување, обично застапувајќи деловни активности. Корпоративни адвокати можат да бидат трансакциски адвокати, што значи дека тие помагаат во пишувањето договори, избегнуваат судски спорови и во спротивно вршат правна работа зад сцената Парничарите можат да бидат и корпоративни адвокати; овие адвокати застапуваат корпорации во судски процеси, или покренуваат тужба против некој што и згрешил на корпорацијата или ја бранат корпорацијата ако е тужена.

Law & More B.V.