Дали се занимавате со расправија во Холандија? КОНТАКТ LAW & MORE

Услуги за иселување

Додека живеете и работите во Холандија, вие како иселеник можете да наидете на неколку правни проблеми. На крајот на краиштата, холандскиот закон е комплексен и опфаќа различни јурисдикции кои честопати се склучуваат договори или пресеци. На пример, за иселеник, може да се појават разни правни прашања од областа на:

• Договорно право. Кога сопственикот, на пример, може да го раскине вашиот закуп или ќе го раскинете договорот за купување како купувач? Кои (дополнителни) услови се поврзани со вашиот договор за иселување и што значат тие?
• Закон за вработување. Што ако мора да се справите со болест? Како иселеник, дали имате право на исплата за отпремнина или бенефит за невработеност? Дали холандската заштита за отпуштање важи за вашиот случај кога сте соочени со отказ?
• Закон за одговорност. Кој е одговорен ако се прекрши одреден договор? Кој може да сметате дека ви одговара кога се случи несреќа (поврзана со работата)? И дали сте одговорни лично ако друго лице претрпе штета како резултат на вашите постапки?
• Закон за имиграција. Дали ви треба дозвола за престој за живеење или работа во Холандија? И, ако е така, кои услови треба да ги исполните? И какви последици има невработеноста за вашата дозвола за престој или не?

Том Меевис

Управен партнер / застапник

„Сакав да имам адвокат кој е секогаш подготвен за мене, дури и за време на викендите“

Без оглед на правно прашање или јурисдикција со кои се занимавате, важно е да сте свесни за вашата правна позиција. На крајот на краиштата, вие не сакате да се соочите со изненадувања (потоа). Law & More има посветен тим на повеќејазични адвокати кои се експерти во законодавството за договори, законот за одговорност, законот за труд и имиграција и можат да ве информираат за вашата правна позиција. Покрај тоа, тие можат да ви помогнат во изготвување и проверка на договори или барање за дозвола за престој. Дали барате друга надлежност? Потоа, погледнете ја нашата страница за експертиза, во која се наведени сите наши надлежности.

Дали се справувате со спор во Холандија? Исто така и тогаш Law & More дали е таму за вас Кога страните се во конфликтна состојба, одењето на суд е вообичаен и често брз потег. Сепак, правните постапки не секогаш нудат најдобро решение и конфликтите помеѓу страните можат да се решат подобро и поефикасно на друг начин, на пример преку медијација. Нашите адвокати ви помагаат од раните фази до последната фаза на спорот. Притоа, тие однапред прават информирана проценка за ризиците и можностите. И во двата случаи, Law & Moreадвокатите потоа ја засноваат својата работа врз добро разгледаната стратегија утврдена заедно со вас.

Дали имате правен проблем во Холандија и дали сакате да го видите решено? Ве молиме контактирајте со Law & More. Онаму каде повеќето адвокати нудат само законско знаење и критички став, Law & Moreадвокатите нудат нешто дополнително. Покрај нашето знаење за холандското (процедурално) закон, имаме и широко меѓународно искуство. Нашата канцеларија не е само меѓународна во однос на обемот и природата на нејзините услуги, туку и во однос на опсегот на напредни локални и меѓународни клиенти. Затоа ние Law & More разберете ги предизвиците со кои се соочуваат иселениците и можат да ви помогнат што е можно подобро преку практичен и личен пристап.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен? Потоа, контактирајте не преку телефон +31 (0) 40 369 06 80 или испратете ни е-пошта: г. Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nlmr. Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl