ВИ ПОТРЕБА ОД АДВОКАТ ЗА ЕКОЛОГИЈА?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Добра и брза комуникација

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

/ /
Закон за животна средина
/

Закон за животна средина

Како компанија, може да се судрите со законот за животна средина ако мора да се справите со емисија на гасови, отстранување на отпадни материјали или загадување на почва или вода. Можеби исто така треба да ги почитувате плановите за зонирање и дозволите за животна средина. Кога станува збор за актите од јавните закони, може да размислите и за емисијата на амонијак од страна на сточарските фарми. Владата се обидува да го спречи загадувањето и да го заштити квалитетот на почвата, воздухот и водата со законодавство за животна средина. Ова законодавство е утврдено на пример во Законот за управување со животната средина, Општите одредби за законот за животна средина и од 2021 година во законот за животна средина. Спроведувањето на овие закони за животна средина се одвива во холандското управно право, кривично и граѓанско право. Инспекторатот на Министерството за домување, просторно планирање и животна средина (ВРОМ) проверува и врши увид во компаниите за почитување на овие закони и регулативи.

Брзо мени

Слика на Том Меевис

Том Меевис

УПРАВЕН ПАРТНЕР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Нашата експертиза во областа на енергетиката

Соларна енергија

Соларна енергија

Се фокусираме на енергетскиот закон кој се фокусира на енергијата на ветерот и сончевата енергија.

И холандските и европските закони се применуваат на законот за енергија. Дозволете ни да ве информираме и советуваме.

Дали барате специјалист за трговија со емисии? Среќни сме да ви помогнеме понатаму!

Производител на енергија

Производител на енергија

Нашите корпоративни адвокати можат да ги проценат договорите и да даваат совети за нив.

„Сакав да имам адвокат
кој е секогаш подготвен за мене,
дури и за време на викендите “

Можете да се јавите Law & More за повеќе информации за:

  • Регулирање на градежни и индустриски активности
  • Заштита на природата и пределот
  • Просторно планирање и провинциска политика
  • Дозволи за животна средина и планови за зонирање
  • Одговорност за животната средина

Дали сакате повеќе правни информации за оваа тема? Можете да контактирате со нас за правен совет и правна помош за сите ваши прашања и проблеми во врска со животната средина. Исто така, можно е да започнете правни постапки за вашата компанија. Нашите адвокати за животна средина се подготвени да одговорат на вашите прашања.

Што велат клиентите за нас

Многу пријателска услуга за клиентите и совршено водство!

Г-дин Меевис ми помогна во случај со законот за вработување. Тој го направи тоа, заедно со неговата помошничка Јара, со голем професионализам и интегритет. Покрај неговите квалитети како професионален правник, тој во секое време остана рамноправен, човек со душа, што даваше топло и безбедно чувство. Влегов во неговата канцеларија со рацете во коса, г-дин Меевис веднаш ми даде чувство дека можам да ја пуштам косата и тој ќе преземе од тој момент, неговите зборови станаа дела, а ветувањата се одржаа. Најмногу ми се допаѓа директниот контакт, без разлика на ден/време, тој беше таму кога ми требаше! Топер! Фала Том!

Nora

Eindhoven

10

одличен

Ајлин е една од најдобрите адвокати за развод, која секогаш е достапна и дава одговори со детали. Иако моравме да управуваме со нашиот процес од различни земји, не се соочивме со никакви тешкотии. Таа го водеше нашиот процес многу брзо и непречено.

Езги Балик

Харлем

10

Добра работа Ајлин

Многу професионален и секогаш биди ефикасен во комуникациите. Добро сторено!

Мартин

Лелистад

10

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

Мике

Hoogeloon

10

Одличен резултат и пријатна соработка

Му го претставив мојот случај LAW and More и беше помогнато брзо, љубезно и пред се ефективно. Јас сум многу задоволен од резултатот.

Sabine

Eindhoven

10

Многу добро се справувам со мојот случај

Би сакал многу да и се заблагодарам на Ајлин за нејзините напори. Многу сме задоволни од исходот. Клиентот е секогаш централен со неа и ни беше многу добро помогнато. Познава и многу добра комуникација. Навистина ја препорачувам оваа канцеларија!

Сахин Кара

Велдовен

10

Правно задоволен од дадените услуги

Мојата ситуација беше решена на начин што можам само да кажам дека резултатот е таков каков што посакував да биде. Ми беше помогнато на мое задоволство и начинот на кој постапи Ајлин може да се опише како точен, транспарентен и одлучен.

Арсалан

Миерло

10

Сè добро средено

Од самиот почеток имавме добар клик со адвокатката, таа ни помогна да одиме на вистинскиот пат и ги отстрани можните неизвесности. Таа беше јасна и народна личност која ја доживеавме како многу пријатна. Таа јасно ги кажа информациите и преку неа точно знаевме што да правиме и што да очекуваме. Многу пријатно искуство со Law and more, но особено со адвокатот со кој имавме контакт.

Вера

Хелмонд

10

Многу упатени и пријателски расположени луѓе

Многу одлична и професионална (правна) услуга. Комуницирајте со истото функционирање на генерирањето на енергијата. Ик бен гехолпен врата др. Том Мевис во мв. Ајлин Селамет. Накратко, имав добро искуство со оваа канцеларија.

Мехмет

Eindhoven

10

Велики

Многу дружељубиви луѓе и многу добра услуга… не можам да кажам поинаку дека е супер помогнато. Доколку се случи, дефинитивно ќе се вратам.

Jacky

Бри

10

Нашите адвокати за енергетика се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Правила за животна средина за вашата компанија

Кои закони за животна средина се применуваат за вашата компанија и дали треба да се справите со Министерството за домување, просторно планирање и животна средина, зависи од степенот до кој вашата компанија има влијание врз животната средина. Во Холандија, три категории на компании се дефинирани во овој контекст:

Категорија А: компаниите од оваа категорија имаат најмало влијание врз животната средина. Компаниите од оваа категорија се состојат особено од канцеларии, банки и градинки и имаат најмалку минимално влијание врз законот за животна средина. Таквите компании не треба да аплицираат за еколошка дозвола за своите активности, ниту пак треба да го пријавуваат Уредбата за активност.

Категорија Б: компаниите кои имаат значително влијание врз животната средина се наоѓаат во категоријата B. За своите деловни активности, како што се печатарски работи и миење на автомобили и поправка, од нив се бара да го пријават Уредбата за активност. Известувањето може да се однесува на примена на загадена почва, депонирање и транспорт на отпад или необичен инцидент. Во голем број случаи, мора да се примени ограничена еколошка дозвола (ОБМ).

Категорија Ц: компаниите од оваа категорија, на пример, металопреработувачките компании, имаат големо влијание врз животната средина. Оваа категорија исто така подлежи на обврска да дава информации засновани на Уредбата за активности. Покрај тоа, овие компании исто така мора да аплицираат за еколошка дозвола за своите деловни активности. Адвокатите за законот за животна средина на Law & More може да утврди под која категорија е наведена вашата компанија и на кои обврски треба да ги исполнувате. Можете исто така да очекувате помош од нас при пријавување за еколошка дозвола или во известување за Уредбата за активности.

Закон за животна срединаДозвола за животна средина

Претпријатијата од категоријата В мора да аплицираат за дозвола за животна средина. Без оваа дозвола, забрането е да се започне, менувате или ракувате со деловна единица. Следниве услови мора да бидат исполнети пред да се даде дозвола за животна средина:

  • мора да има Wm-воспоставување;
  • установата за Wm мора да биде назначена со Законот за дозволи за животна средина (општи одредби).

Според Законот за управување со животната средина, основањето Wm се смета дека постои ако претпријатието се однесува на компанија (или ако е со големина на компанија), дејноста е на една локација и трае најмалку шест месеци (или редовно се враќа на истата локација) и активноста е вклучена во Додаток I на Уредбата за законодавство за животна средина.

Ограничен тест за животна средина дозвола за животна средина (OBM)

Една компанија мора да аплицира за ОБМ за два вида активности:

  • активности за кои надлежниот орган мора да процени дали активноста е соодветна за локалната состојба;
  • активности за кои е задолжителна проценка на влијанието врз животната средина. Ваквата проценка се фокусира особено на можните негативни ефекти врз животната средина.

Активностите може да вклучуваат формирање компанија, но и правење промени. Исто така е можно дека се потребни два ОБМ за една компанија. Кога аплицирате за ОБМ за одредена активност, надлежниот орган, обично општината, ќе ја провери предметната активност пред да започнете со вашата активност. Ова ќе резултира во овластување или одбивање.

Закон за планирање на животната средина

Овој закон е веќе усвоен од парламентот и се очекува да стапи во сила во 2021 година. Главниот придонес на Законот за животна средина е составување на разни постојни закони за законодавството за законот за животна средина да стане потранспарентно и поволно за корисниците. Адвокатите на Law & More може да ве советува за преодниот закон и можните промени што може да се применат за вашата компанија.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.