Дали вие и вашиот поранешен партнер имате деца заедно? Тогаш, помошта за деца е важен дел од финансиските договори што треба да се склучат за време на процесот на развод. Детската алиментација е износот што родителот кој негувателки придонесува за грижа и воспитување на децата.

САКАТЕ ДЕЦА ПОДДРШКА РАКУЛАЦИЈА?
ДОБИТЕ ВО КОНТАКТ СО LAW & MORE

Поддршка за деца

Дали вие и вашиот поранешен партнер имате деца заедно? Тогаш, помошта за деца е важен дел од финансиските договори што треба да се склучат за време на процесот на развод. Детската алиментација е износот што родителот кој негувателки придонесува за грижа и воспитување на децата.

Брзо мени

Ниво на поддршка за деца

Во консултација, вие и вашиот поранешен партнер може да се согласите за количината на алиментација кај децата. Овие договори ќе бидат утврдени во план за родителство. Ако не сте во можност да постигнете договор заедно, еден од нашите адвокати ќе биде задоволен да ви помогне. Можеме да помогнеме во процесот на преговори, да одредиме количество алиментација на децата за вас и да подготвиме план за родителство. Ние се справуваме со определбата на детската поддршка со правење пресметка за одржување.

Судијата не само што ќе ја разгледа финансиската состојба на примателот на поддршка на децата, туку и на финансиската состојба на плаќачот на алиментација на децата. Врз основа на обете ситуации, судот тогаш ќе утврди колкава е алиментација на децата.

Ајлин Селамет

Ајлин Селамет

Адвокат

 Јавете се на +31 (0) 40 369 06 80

Имате потреба од адвокат за развод?

Адвокат за развод

Адвокат за развод

Разводот е тежок период. Ние ви помагаме во текот на целиот процес

Побарајте развод

Побарајте развод

Имаме личен пристап и работиме заедно со вас кон соодветно решение

Партнерска алиментација

Партнерска алиментација

Дали ќе платите или ќе добиете алиментација? И колку? Ние ве водиме и ви помагаме во ова

Liveивејте одделно

Liveивејте одделно

Дали сакате да живеете одвоено? Ние ви помагаме

"Law & More адвокати

се вклучени и

може да сочувствува со

проблемот на клиентот"

Пресметка на поддршка за деца

Пресметката за одржување е прилично комплексна пресметка, бидејќи треба да се земат предвид многу фактори. Law & More ќе бидат задоволни што ќе ја спроведат пресметката за одржување за вас.

Утврдување на потребата
Како прво, мора да се утврдат потребите на децата. Таа се заснова на приходите како што беа само пред разводот. Ако има посебни трошоци, како на пример меѓународно училиште или грижа за децата, трошоците може соодветно да се зголемат.

Утврдување на финансиски капацитет
Откако ќе се утврдат потребите на децата, се прави пресметка на носивост на обемот на обете страни. Оваа пресметка утврдува дали лицето одговорно за одржување има доволно финансиски капацитет за да може да плати алиментација. Со цел да се утврди финансискиот капацитет на лицето кое треба да плати алиментација, прво мора да се утврдат неговиот или нејзиниот нето приход. Пензијата на детето е основен приход, земајќи ги предвид сите извори на приход, како што се плати, бенефиции и врзан буџет на детето.

Попуст за нега
Родителот кој треба да плати алиментација и кој исто така има контакт со децата, исто така ќе има трошоци за згрижување на децата. Ова вклучува трошоци за купување, возење напред и назад. Во принцип, одреден процент од трошоците е вклучен во пресметката

Износот на процентот зависи од бројот на посетите денови неделно. Родител кој просечно има еден ден неделно трошоци за грижа за детето, добива на пример 15% попуст за нега и родител кој се грижи за детето три дена во неделата, добива попуст од 35% за нега.

Споредба на носивост
Последниот чекор за да се пресмета висината на детската поддршка е да се направи равенка за товарот. Во оваа равенка, трошоците на децата се поделени помеѓу вас и вашиот поранешен партнер во однос на нивните средства за поддршка. Капацитетот на лицето кое има право на одржување се споредува со капацитетот на лицето што може да плати одржување. После тоа, секој попуст за нега ќе се примени и прилагоди каде што е потребно. Обемот на поддршка е првенствено наменет за поддршка на деца. Ако после тоа сè уште има простор, судијата може да одреди и алиментација на нето партнер.

Дали сакате да знаете како вашата финансиска состојба ќе се грижи за вашиот развод? Ве молиме контактирајте со Law & More и заедно можеме да утврдиме колку поддршка за деца треба да платите или примате.

Поддршка за деца

Промена на поддршка за деца

Ако не е можно да се смени алиментацијата на децата во консултација со вашиот поранешен партнер, можеме да поднесеме барање за промена за вас на суд. Можеме да го сториме тоа ако има изменети околности или ако според вас судот го определил одржувањето во првобитниот налог врз основа на неточни или нецелосни информации.

Можете да размислите за следниве ситуации, на пример:

• отпуштање од работа или невработеност
• отстранување на децата
• нова или различна работа
• брак, заедничко живеење или склучување на регистрирано партнерство
• промена на аранжманот за контакт

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете ни е-пошта:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.