Дали сакате да аплицирате за развод? Тогаш ви треба адвокат за законско решавање на вашиот развод. Law & More е подготвена да ви помогне. Штом вие и вашиот партнер се разведете, се појавуваат важни прашања.

ПРИМЕНА ЗА ДИВОРЦА?
ДОБИТЕ ВО КОНТАКТ СО LAW & MORE

Пријавување за развод

Дали сакате да аплицирате за развод? Тогаш ви треба адвокат за законско решавање на вашиот развод. Law & More е подготвена да ви помогне.

Брзо мени

Штом вие и вашиот партнер се разведете, се појавуваат важни прашања.

• Кои работи се вклучени во разводот?
• Кој ќе продолжи да живее дома и кој ќе ја напушти куќата или ќе се продаде куќата?
• Како е уредена грижата за вашето дете (рено)?
• Што е договорено во врска со плаќање на алиментација на деца и партнери?
• И какви договори склучувате околу распределбата на вашиот имот?

Дали ви треба правна помош во решавањето на вашиот развод, изготвувањето договор за развод и план за родителство? Law & More ќе ви помогне да го завршите разводот. Нашите адвокати имаат специјализирано знаење од областа на семејното право. Ние ќе ви помогнеме доколку сакате да поднесете барање за развод или ако вие и партнерот сакате да го договорите разводот со заедничка согласност.

Ајлин Селамет

Ајлин Селамет

Адвокат

 Јавете се на +31 (0) 40 369 06 80

Имате потреба од адвокат за развод?

Поддршка за деца

Поддршка за деца

Разводот има големо влијание врз децата. Затоа, ние придаваме голема вредност на интересите на вашите деца

Побарајте развод

Адвокат за развод

Разводот е тежок период. Ние ви помагаме во текот на целиот процес

Партнерска алиментација

Партнерска алиментација

Дали ќе платите или ќе добиете алиментација? И колку? Ние ве водиме и ви помагаме во ова

Liveивејте одделно

Liveивејте одделно

Дали сакате да живеете одвоено? Ние ви помагаме

"Law & More адвокати

се вклучени и

може да сочувствува со

проблемот на клиентот"

Развод во меѓусебна консултација

Ако вие и вашиот партнер сте во можност да се консултираме заедно и да постигнеме договори заедно, ние ќе ви помогнеме вас и вашиот партнер во договорите со јасни договори за време на состаноците во нашата канцеларија. Откако ќе се постигнат договори за разводот, ние гарантираме дека тие точно се евидентираат во договорот за развод и можниот план за родителство. Откако спогодбата за развод е изготвена и потпишана од вас и вашиот партнер, постапката за развод често може да се заврши брзо.

Едностран развод

За жал, тензијата меѓу поранешните партнери понекогаш е превисока, така што веќе не е реално да се одржат меѓусебни консултации и да се постигнат заеднички договори. Тогаш можете да дојдете кај нас за професионална помош на адвокат за развод кој ќе преговара за сите правни аспекти за вас. Наша цел е да го постигнеме најдобриот можен резултат за вас. Притоа, внимателно го разгледуваме секој правен аспект. Заветот за развод и родителскиот план претставуваат основа за вашата иднина и иднината на вашето дете (ren). Затоа е многу важно да се размислува за содржината на овие документи заедно со а Law & More адвокат. На овој начин можете да бидете сигурни дека сите договори ќе бидат ставени на хартија на правно правилен начин.

Договор за развод

Договор за развод, што значи тоа? Договорот за развод е писмен договор меѓу вас и вашиот партнер. Заветот ги содржи сите договори за, меѓу другото, партнерска алиментација, распределба на ефектите во домаќинството, брачниот дом, пензијата и распределбата на заштедите. .

План за родители

Дали имате малолетни деца? Ако е така, задолжително е да се изготви план за родителство. Заветот за развод и родителскиот план се и дел од петицијата да аплицираат за развод. Во план за родители, се склучуваат договори за животната состојба на децата, распределбата на празниците, договорите во врска со воспитувањето и аранжманите за посета. Ние ќе ви помогнеме да ги склучите и снимате договорите. Ние, исто така, направиме пресметка за алиментација кај децата.

Пријавување за развод

Следниве компоненти се задолжителни:
• поделба на сите задачи за грижа и воспитување;
• договори во врска со начинот на кој меѓусебно се информирате за децата;
• висината и периодот на алиментација што вие или вашиот партнер ќе ги платите за воспитувањето на децата;
• договори за тоа кој плаќа посебни трошоци, како што се кампување викенди во спортскиот клуб.

Покрај задолжителните компоненти, паметно е да склучувате договори за теми за кои вие и вашиот партнер сметате дека се важни. Може да размислите за следниве договори:

• договори за избор на училиште, медицински третман и сметки за штедење;
• правила, на пример за време на спиење и казнување;
• контакт со семејство, како што се бабите и дедовците, бабите, чичковците и тетките.

Развод со деца

Аплицирањето за развод не само што има големо влијание врз животот на вас и вашиот партнер, туку и на оние на вашето дете (ren). Разводот ќе резултира со тоа што вашиот партнер ќе стане вашиот поранешен партнер. Сепак, тоа не значи дека вашиот поранешен партнер ќе стане и поранешен родител. Да се ​​работи со вашиот поранешен партнер за време и по разводот, треба многу напор. Сепак, родителите што соработуваат се многу важни за благосостојбата на децата. Ниту еден контакт или влошениот контакт со еден од родителите не може да има сериозни негативни последици за дете. Без разлика дали имате мали или постари деца, важно е нивните интереси да бидат земени во предвид во процесот на развод..

За да се осигурате дека вашите деца страдаат што е можно помалку од разводот, важно е да направите јасни договори. Ние ви даваме правни совети и преговараме во ваше име.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете ни е-пошта:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.