ПОТРЕБА ОД АДВОКАТ ЗА НАПЛАТА ДОЛГ?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Добра и брза комуникација

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

/
Колекции во Холандија
/

колекции

Истражувањата покажуваат дека 30% од банкротите во Холандија се предизвикани од неплатени фактури. Дали вашата компанија има клиент кој сè уште не платил? Или сте приватна личност и дали имате должник кој сè уште ви должи пари? Потоа, контактирајте го Law & More адвокати за наплата на долгови. Ние разбираме дека неплатените фактури се многу вознемирувачки и непожелни, па затоа ви помагаме од почетокот до крајот на процесот на собирање. Нашите адвокати за наплата на долгови можат да поминат и преку вонсудска постапка за наплата и со постапка за наплата на судска постапка. Law & More исто така е запознаен со законот за приврзаност и може да ви помогне во случај на банкрот. Конечно, не ни прави разлика дали должникот живее во Холандија или е основан во странство. Поради нашата меѓународна позадина, ние сме квалификувани за посложени, спорни или поголеми побарувања.

Кога станува збор за наплата на долгови, веројатно размислувате за агенција за наплата на долг или извршител отколку за адвокат за наплата на долгови. Ова е затоа што сите три партии се во можност да наплатат неплатени долгови. Сепак, постојат неколку основни чекори во процесот на наплата што генерално може да ги спроведе адвокат за наплата на долг:

Адвокатска слика за наплата на долгови

Руби ван Керберген

Руби ван Керберген

АДВОКАТ

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

„Добив професионален совет во договорениот рок“

Чекор-по-чекор план за наплата на долгови

1. Пријателска фаза. Ако вашето побарување е наплатливо, тогаш пријателска постапка прво може да започнат адвокатите за наплата на долгови на Law & MoreНа Во оваа фаза, ние се обидуваме да го убедиме должникот да плати преку писма и/или телефонски повици, евентуално зголемени со законска камата и вонсудски трошоци за наплата.

2. Преговори. Дали имате добри односи со вашата партнерка и дали сакате да ја одржите оваа добра врска? Во оваа фаза, ние се обидуваме да постигнеме договор помеѓу страните преку преговори и, на пример, да направиме аранжман за плаќање.

3. Судска фаза. Поминувањето на пријателска постапка не е задолжително. Ако вашиот должник не соработува, нашите адвокати за наплата на долгови можат да изготват покана и да ја испратат до вашиот должник. Со поканата, должникот е повикан да се појави на суд на одреден датум. Во правна фаза, ние бараме исплата на заостанатите суми и трошоци за наплата пред судот.

4. Пресудата. Откако вашиот должник ја примил поканата, тогаш ќе му се даде можност писмено да одговори на поканата. Ако должникот не одговори и не се појави на рочиштето, судијата ќе донесе пресуда во отсуство во која ќе го одобри вашето барање. Ова значи дека вашиот должник мора да ја плати фактурата, законската камата, трошоците за наплата и процедуралните трошоци. По изрекувањето на пресудата од страна на судијата, извршителот ќе ја достави оваа пресуда на должникот.

5. Пресудата. Пред да започне правната постапка, можно е да се одземе имотот на должникот. Ова се нарекува додаток за конзерваториум. Прилогот за зачувување има за цел да осигури дека должникот не може да располага со било какви средства пред судијата да донесе одлука, за да можете всушност да ги вратите трошоците од должникот. Ако судијата го одобри вашето барање, прилогот пред пресудата ќе се претвори во прилог за извршување. Ова значи дека средствата што се запленети може да бидат јавно продадени од извршителот доколку должникот с still уште не плати. Вашето побарување ќе се плати со приходите од овие средства.

Што велат клиентите за нас

Многу пријателска услуга за клиентите и совршено водство!

Г-дин Меевис ми помогна во случај со законот за вработување. Тој го направи тоа, заедно со неговата помошничка Јара, со голем професионализам и интегритет. Покрај неговите квалитети како професионален правник, тој во секое време остана рамноправен, човек со душа, што даваше топло и безбедно чувство. Влегов во неговата канцеларија со рацете во коса, г-дин Меевис веднаш ми даде чувство дека можам да ја пуштам косата и тој ќе преземе од тој момент, неговите зборови станаа дела, а ветувањата се одржаа. Најмногу ми се допаѓа директниот контакт, без разлика на ден/време, тој беше таму кога ми требаше! Топер! Фала Том!

Nora

Eindhoven

10

одличен

Ајлин е една од најдобрите адвокати за развод, која секогаш е достапна и дава одговори со детали. Иако моравме да управуваме со нашиот процес од различни земји, не се соочивме со никакви тешкотии. Таа го водеше нашиот процес многу брзо и непречено.

Езги Балик

Харлем

10

Добра работа Ајлин

Многу професионален и секогаш биди ефикасен во комуникациите. Добро сторено!

Мартин

Лелистад

10

Адекватен пристап

Том Мевис беше вклучен во случајот во текот на целиот тек, и секое прашање од моја страна беше брзо и јасно одговорено од него. Сигурно ќе ја препорачам фирмата (и особено на Том Мевис) на пријателите, семејството и деловните соработници.

Мике

Hoogeloon

10

Одличен резултат и пријатна соработка

Му го претставив мојот случај LAW and More и беше помогнато брзо, љубезно и пред се ефективно. Јас сум многу задоволен од резултатот.

Sabine

Eindhoven

10

Многу добро се справувам со мојот случај

Би сакал многу да и се заблагодарам на Ајлин за нејзините напори. Многу сме задоволни од исходот. Клиентот е секогаш централен со неа и ни беше многу добро помогнато. Познава и многу добра комуникација. Навистина ја препорачувам оваа канцеларија!

Сахин Кара

Велдовен

10

Правно задоволен од дадените услуги

Мојата ситуација беше решена на начин што можам само да кажам дека резултатот е таков каков што посакував да биде. Ми беше помогнато на мое задоволство и начинот на кој постапи Ајлин може да се опише како точен, транспарентен и одлучен.

Арсалан

Миерло

10

Сè добро средено

Од самиот почеток имавме добар клик со адвокатката, таа ни помогна да одиме на вистинскиот пат и ги отстрани можните неизвесности. Таа беше јасна и народна личност која ја доживеавме како многу пријатна. Таа јасно ги кажа информациите и преку неа точно знаевме што да правиме и што да очекуваме. Многу пријатно искуство со Law and more, но особено со адвокатот со кој имавме контакт.

Вера

Хелмонд

10

Многу упатени и пријателски расположени луѓе

Многу одлична и професионална (правна) услуга. Комуницирајте со истото функционирање на генерирањето на енергијата. Ик бен гехолпен врата др. Том Мевис во мв. Ајлин Селамет. Накратко, имав добро искуство со оваа канцеларија.

Мехмет

Eindhoven

10

Велики

Многу дружељубиви луѓе и многу добра услуга… не можам да кажам поинаку дека е супер помогнато. Доколку се случи, дефинитивно ќе се вратам.

Jacky

Бри

10

Нашите адвокати за наплата на долгови се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Пристапот на адвокатот за наплата на долгови

Чекорите опишани погоре мора да се преземат за секоја постапка на собирање. Но, од што може да очекувате Law & MoreДали се адвокатите за наплата на долгови кога минуваат низ овие чекори?

 • Анализа и совети за вашата правна положба
 • Директен и личен контакт, и по телефон и преку е-пошта
 • Квалитет и вклученост
 • Дејствувајте и реагирајте брзо и ефективно
 • Седи на врвот на случајот
 • Секогаш размислувајте однапред и подгответе ги следните активности

Активности адвокат за наплата на долгови

 • Следете ги условите за плаќање и прегледувајте ги фактурите
 • Преговарање со должниците
 • Изготвување и испраќање известување за неисполнување на обврските
 • Спречување на рецепт и употреба на прекин
 • Изготвување на поканата
 • Спроведување на правна постапка
 • Запленување и извршување на извршување
 • Справување со случаи за наплата на меѓународни долгови

Најчесто поставувани прашања

Законот за наплата на долгови во Холандија се однесува на (вонсудска) наплата на побарувања од пари. Кога ќе им предадете неотворени фактури на адвокати за наплата на долгови, им давате еден вид овластување на адвокатите за наплата на долгови во согласност со законот за наплата на долгови за да ги наплатат вашите ненаплатени побарувања. Ова е предност, на пример, за приватни лица или компании кои самите имаат премалку време или сакаат да се фокусираат првенствено на нивната основна дејност. Дополнително, сите видови правила се приложени кон (собирање) неисправни фактури, на пример, во врска со неопходноста и рецептот, и има неколку вклучени страни. Ова го прави законот за наплата на долгови интересен, но комплексен. Затоа е препорачливо да ангажирате адвокат за наплата на долгови кога имате ненаплатени побарувања. Law & Moreадвокатите се експерти во областа на законот за наплата на долгови и се среќни да ви помогнат.
Првиот чекор што мора да се преземе е да се извести должникот дека не ја исполнил обврската за плаќање. Мора да му дадете можност да плати во разумен временски период без дополнителни трошоци. Испраќате писмено потсетување до должникот, ова се нарекува известување за неисполнување на обврските. Периодот од четиринаесет дена вообичаено се смета за разумен период во кој должникот се бара да го плати побарувањето. Природно, Law & MoreАдвокатите за наплата на долгови можат да ви подготват известување за неисполнување на обврските. Доколку не е испратено известување за неисполнување на обврските, судот ќе го отфрли секое барање за надомест на штета. Меѓутоа, постојат ситуации во кои испраќањето известување за неисполнување не е потребно, на пример, исполнувањето на договорот е трајно невозможно. Како и да е, препорачливо е секогаш да испраќате известување за стандардно само за да бидете сигурни. Ако барањето за плаќање не е исполнето, можеме да го започнеме процесот на наплата.
 • Податоци за доверителот и должникот
 • Документи поврзани со долгот (број на фактура и датум)
 • Причината се уште не е платен долгот
 • Договор или други аранжмани на кои се однесува долгот
 • Јасен опис и оправдување на износите што се должат
 • Секоја кореспонденција помеѓу доверителот и должникот во врска со долгот
Law & More исто така, нуди поддршка за спречување на ризици поврзани со плаќање и задоцнето плаќање. На пример, ги советуваме клиентите да ги вклучат условите за плаќање во општи услови и услови што можат да спречат нејаснотии во случај на задоцнето плаќање. Дали сакате повеќе информации за ова? Ве молиме контактирајте со адвокатите за наплата на Law & More.
Дали вашиот должник се наоѓа во странство? Во тој случај, различни фактори може да играат улога, како што се различен јазик, култура и навики за плаќање, што значи дека ризиците во контекст на постапката за наплата се поголеми отколку кај должниците од нивната земја. Меѓутоа, за адвокатите за наплата на долгови на Law & More, овие фактори не претставуваат пречка. Ние нема да дозволиме границите да н stop спречат и затоа сме среќни да ве водат низ процесот на наплата во кој должникот се етаблирал во странство, во или надвор од Европа. Дали сакате да знаете што можеме да направиме за вас кога работите со странски должник? Ве молиме контактирајте Law & MoreНа Нашите адвокати со задоволство ќе ви помогнат.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
г-дин Максим Ходак, застапник на & Повеќе - maxim.hodak@lawandmore.nl

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.