Секој претприемач или приватно лице треба да се занимава со воспоставување договор за соработка. Содржината на договорот мора внимателно да се утврди. Затоа, изготвувањето договор е задача за специјалистите. На крајот на краиштата, во пракса често се случува да не се разгледаат сите детали. Стандарден договор за соработка е лесен за наоѓање и преземање преку Интернет. Ваквиот стандарден договор изгледа ефтино и брзо решение, но не е така.

Дали ви е потребен договор за соработка?
Прашај за правна помош

Договор за соработка

Секој претприемач или приватно лице треба да се занимава со воспоставување договор за соработка. Содржината на договорот мора внимателно да се утврди. Затоа, изготвувањето договор е задача за специјалистите. На крајот на краиштата, во пракса често се случува да не се разгледаат сите детали. Стандарден договор за соработка е лесен за наоѓање и преземање преку Интернет. Ваквиот стандарден договор изгледа ефтино и брзо решение, но не е така. И покрај добрите намери и спогодби однапред, честопати се чини дека постојат клаузули во таков договор што се нејасни или отворени за повеќе толкувања потоа.

Затоа е неопходно да се побара совет од адвокат за специјализиран договор за соработка. Willе ги спречи нејаснотиите и скапите процедури во иднина. Можеме да ве советуваме за време на вашите преговори и, доколку сакате, исто така да ве претставуваме. Дали сте заинтересирани за совети? Тогаш ве молиме контактирајте не.

Договор за соработка

Толкувањето на договорот за соработка, прашањето дали договорот е правилно исполнет и последиците од неправилното исполнување на договорот се дневни теми. Договорот за соработка е еден од специјалитетите на Law & More.

Дали ви треба помош при составување договор за соработка? Дали не се исполнети договорите и сакате да се стави крај на соработката? Или имате спор како резултат на договор? Ова се прашања со кои адвокатите за договорна соработка ќе бидат задоволни да ви помогнат. Ги имаме сите потребни знаења за да ви обезбедиме најдобро можно решение.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

Управен партнер / застапник

 Јавете се на +31 40 369 06 80

"Law & More адвокати
се вклучени и
може да сочувствува со
проблем на клиентот “

Теми раководени од Law & Moreадвокатите вклучуваат:

• изготвување и проценка на постојани и привремени договори;
• раскинување на договорите (раскинување, распуштање, поништување);
• ставање во спротивност на другата страна во случај на непочитување на договорот за соработка;
• справување со спорови кои произлегуваат од договор;
• преговарање за содржината на договорот за соработка.

Law & More е меѓународна компанија во однос на обемот и природата на нејзините услуги. Ова значи дека, покрај договорите за национална соработка, нашиот фокус е и на меѓународните договори. Меѓународните договори бараат дополнително внимание во однос на важечките закони и регулативи и правилниот превод на правните термини. Ние сме исто така активни за почетници, помагајќи им да успешно започнат.

Изготвување договор за соработка

Како специјалисти од областа на договорите за соработка, повикани сме да подготвуваме или следиме многу различни договори. Подолу ќе најдете неколку примери:

• договори за вработување;
• општи услови и услови;
• договори за акционер;
• договори за изнајмување и лизинг;
• договори за пари за заем;
• договори за градење;
• договори за купување и продажба;
• договори за пратка;
• договори за агенции;
• договори за необјавување;
• договори за преземање;
• утврдување на договори;
• договори за дистрибуција.

Ако вработите Law & More за да изготвите договор за соработка, ќе разговараме со вас за да откриете какви се вашите желби. Потоа, ќе ги испитаме можностите и ќе подготвиме договор за вас со грижа.

Ние сме навикнати да работиме брзо и прецизно и не треба да чекате долго за одговори на вашите прашања. Дали ви треба помош при изготвување договор за соработка? Пополнете го формуларот за контакт на Law & More.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска фирма во Ајндховен?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:

господин Том Меевис, застапник во Law & More - [заштитена по е-пошта]
г-дин Максим Ходак, застапник на & More - [заштитена по е-пошта]

Law & More B.V.