ВИ ПОТРЕБА ОД АДВОКАТ ЗА УСОГЛАСУВАЊЕ?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

Адвокат за усогласеност

Брзо мени

Во денешното општество, важноста на усогласеноста стана сè поважна. Усогласеноста е изведена од англискиот глагол „усогласување“ и значи „усогласување или почитување“. Од правна гледна точка, усогласеност значи усогласување со важечките закони и регулативи. Ова е многу важно за секоја компанија и институција. Доколку не се почитуваат важечките закони и прописи, владата може да изрече мерки. Ова варира од административна парична казна или плаќање казна до одземање на лиценца или започнување на кривична истрага. Иако усогласеноста може да се однесува на сите постојни закони и прописи, во последниве години усогласеноста главно играше улога во финансиското право и законот за приватност.

Закон за приватност

Усогласеноста во рамките на законот за приватност стана се поважна во последниве години. Ова главно се должи на Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR), која стапи во сила на 25 година. Од оваа регулатива, институциите треба да ги почитуваат построгите правила и граѓаните да имаат повеќе права во однос на нивните лични податоци. Накратко, БДПР се применува кога личните податоци се обработуваат од една организација.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

УПРАВЕН ПАРТНЕР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam

Корпоративен адвокат

"Law & More адвокати
се вклучени и можат да сочувствуваат
со проблемот на клиентот“

Личните податоци се однесуваат на какви било информации што се однесуваат на идентификувано или идентификувано физичко лице. Ова значи дека оваа информација или се однесува директно на некого или може да се пронајде директно до таа личност. Скоро секоја организација треба да се занимава со обработка на лични податоци. Ова е веќе случај, на пример, кога администрацијата на платен список е обработена или кога се чуваат податоците за клиентите. Ова е затоа што обработката на лични податоци се однесува и на клиентите и на персоналот на компанијата. Исто така, обврската да се усогласат со GDPR се однесува на компаниите, како и на социјалните институции како што се спортски клубови или фондации.

Што велат клиентите за нас

Нашите адвокати за усогласеност се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

Обемот на ГДПР затоа е многу далекусежен. Органот за лични податоци е супервизорска организација во однос на усогласеноста со GDPR. Ако една организација не е во согласност, органот за лични податоци може да изрече казни, меѓу другото. Овие казни можат да издвојуваат во илјадници евра. Затоа, усогласеноста со GDPR е важна за секоја организација.

нашите услуги

Тимот на Law & More гарантира дека сте во согласност со сите закони и регулативи. Нашите специјалисти се нурнати во вашата организација, испитаат кои закони и регулативи се применуваат за вашата организација и потоа изготвуваат план за да се осигурате дека ги почитувате овие правила на сите фронтови. Покрај тоа, нашите специјалисти исто така можат да дејствуваат како менаџери за усогласеност за вас. Не само што е неопходно да се осигурате дека ги почитувате важечките правила и регулативи, исто така е важно да продолжите да ги почитувате законите и регулативите што брзо се менуваат. Law & More внимателно ги следи сите случувања и веднаш одговара на нив. Како резултат, можеме да гарантираме дека вашата организација е и ќе остане согласна во иднина.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More