Можности за кариера

Law & More

Law & More е динамична, мултидисциплинарна правна фирма, лоцирана во Научниот парк во Ајндховен; исто така наречена Силиконска долина на Холандија. Ние го комбинираме знаењето на една голема корпоративна и даночна канцеларија со личното внимание и наменска услуга што одговара на канцеларија за бутик. Нашата правна фирма е навистина меѓународна во однос на обемот и природата на нашите услуги и работи за низа софистицирани холандски и меѓународни клиенти, од корпорации и институции до поединци. За да им обезбедиме на нашите клиенти најдобра можна услуга, меѓу другото имаме и посветен тим на повеќејазични адвокати и правници, кои го владеат рускиот јазик. Тимот има пријатна и неформална атмосфера.

Во моментов имаме простор за студентски практикант. Како студент практикант, учествувате во нашата секојдневна пракса и добивате одлична поддршка. На крајот на стажирањето, ќе добиете оценка за стажирање од нас и ќе отидете чекор понатаму во одговор на прашањето дали правната професија е за вас. Времетраењето на стажирањето се утврдува во консултација.

Профил

Го очекуваме следново од нашите студентски практиканти (и):

  • Одлични вештини за пишување
  • Одлична команда на холандскиот и англискиот јазик
  • Правите правно образование на ниво на HBO или СО
  • Имате докажан интерес за корпоративно право, закон за договори, семејно право или закон за имиграција
  • Имате бесмислен став и сте талентирани и амбициозни
  • Достапни сте за 3-6 месеци

Одговор

Дали сакате да одговорите на ова работно место? Испратете го вашето CV, мотивационо писмо и список на ознаки (и) до [заштитена по е-пошта] Вашето писмо може да му се обратите на г-дин ТГЛМ Меевис.

Law & More секогаш е заинтересиран да запознава талентирани и амбициозни професионалци со добро образование и професионално потекло.

Law & More B.V.