ВИ ПОТРЕБА ОД ДЕЛОВЕН АДВОКАТ?
Прашај за правна помош

НАШИТЕ ПРАВИЛНИЦИ СЕ СПЕЦИЈАЛИСТИ ВО ДВД ЗАКОН

Проверено Јасно.

Проверено Лична и лесно достапна.

Проверено Вашите интереси на прво место.

Лесно достапен

Лесно достапен

Law & More е достапен од понеделник до петок од 08:00 до 22:00 часот, а за време на викендите од 09:00 до 17:00 часот

Добра и брза комуникација

Добра и брза комуникација

Нашите адвокати го слушаат вашиот случај и смислуваат соодветен план за акција
Личен пристап

Личен пристап

Нашиот метод на работа гарантира дека 100% од нашите клиенти нè препорачуваат и дека ние сме просечно оценети со 9.4

Деловен адвокат

Дали сакате да основате претпријатие? Или веќе сте претприемач? Ако е така, тогаш несомнено ќе мора да се справите со деловното право. Веќе во моментот на формирање на претпријатие, ќе мора да се справите со прашањето која форма на компанијата е најпогодна. Исто така, треба да се подготват сите видови договори. Со текот на годините, многу може да се сменат и во компанијата. Формата на компанијата можеби не е повеќе погодна. Може да се појават конфликти помеѓу акционерите или меѓу соработниците. Или можеби вашето претпријатие повеќе не поседува доволно ликвидни средства. Law & More е специјалист од областа на холандското деловно право. Од моментот на основање до моментот на ликвидација на компанијата, можеме да ви обезбедиме правни и фискални совети.

Брзо мени

Закон за правни лица

Ние во Law & More може да ви помогне при изборот на точната форма на компанијата. Може да се направи разлика помеѓу формите со правно лице и формите без правно лице. Ако претпријатието поседува правно лице, може да учествува во правни трансакции исто како физички лица. Во тој случај, вашата компанија е во состојба да склучи договори, да поседува имот и долгови и може да биде одговорен.

Слика на Том Меевис

Том Меевис

УПРАВЕН ПАРТНЕР / АДВОКАТ

tom.meevis@lawandmore.nl

Нашите корпоративни адвокати се подготвени за вас

Law and More

Правна поддршка од наменска линија

Секој бизнис е единствен. Затоа ќе добиете правен совет кој е директно релевантен за вашиот бизнис.

Law and More

Можеме да водиме судски спор за вас

Доколку дојде до тоа, можеме да водиме судски спор за вас. Контактирајте не за условите.

Law and More

Ние сме ваш спаринг партнер

Седнуваме со вас да смислиме стратегија.

Law and More

Проценка на договори

Нашите корпоративни адвокати можат да ги проценат договорите и да даваат совети за нив.

"Law & More адвокати
се вклучени и можат да сочувствуваат
со проблемот на клиентот“

Управување со корпорацијата

Кога сакате да управувате со корпорација, треба да изберете форма на компанија. Која правна форма е соодветна зависи од различни фактори, како што се барањата за вградување, правно лице, заедничка и повеќе одговорности и евентуално преносливост на акции. А, што ако некој од партнерите на општо партнерство (VOF) сака да ја напушти компанијата? А што е со Flex-BV? Овие субјекти се регулирани со закон за трговски друштва. Многу работи можат однапред да се договорат договорно. Затоа е препорачливо да се вклучат услугите на корпоративниот адвокат пред да се основа компанијата.

Соработка

Дали сте како компанија имате намера да соработувате со други компании со цел да ја зачувате вашата позиција на пазарот? Или, напротив, со планот за влез на нов пазар? Ако сакате да формирате стратешки сојуз, можеме да ве советуваме за ризиците и придобивките. Покрај тоа, можеме заедно да откриеме кои форми на соработка се соодветни.

Што велат клиентите за нас

Нашите деловни адвокати се подготвени да ви помогнат:

канцеларија Law & More

бизнис ЗаконотСпојувања и превземања

Дали имате намера да ја споите вашата компанија со друга, затоа што сакате да го стимулирате растот на пример? Потоа, постојат три типа на спојувања: соединување на компанијата, спојување на акции и правно спојување. Кој е најпогоден за вашата компанија зависи од специфичната состојба. Law & More адвокатите можат да ве советуваат за оваа тема.

Понекогаш друга компанија може да биде заинтересирана за твојата. Може да ви понуди да му ја продадете вашата деловна активност. Ако сакате да го прифатите ова барање, тогаш можеме претходно да ви дадеме совет. Можеме и да преговараме за вас.

Ако компанијата не сака нивните акции да се продаваат и испраќачот се приближува до акционерите, ние зборуваме за непријателско преземање. Ние знаеме како да ја заштитиме вашата компанија во такви ситуации и можеме да ви помогнеме со правен совет.

Покрај тоа, од суштинско значење е да извршите соодветно внимание, особено ако вие како компанија купувате друга компанија. Вие ги сакате сите потребни информации за да направите размислен избор за спојување или стекнување.

Корпоративни адвокати на Law & More ќе ви даде убедлива правна консултација за вашата компанија. Ние го преведуваме законот во практични термини, за да може навистина да имате корист од нашите совети. Накратко, Law & More може да ви обезбеди правна помош во следниве работи:

  • основање на фирма
  • финансирање на
  • соработка меѓу компаниите
  • спојувања и превземања
  • преговарање и водење судски спор кога станува збор за конфликти меѓу акционерите и/или соработниците
  • одговорност на директорите

Без глупост менталитет

Ние сакаме креативно размислување и гледаме подалеку од правните аспекти на ситуацијата. Сè е за да се дојде до сржта на проблемот и да се справи со него во одредена материја. Поради нашиот бесмислен менталитет и долгогодишно искуство, нашите клиенти можат да сметаат на лична и ефикасна правна поддршка.

Дали сакате да знаете што Law & More може да направи за вас како адвокатска канцеларија во Eindhoven Amsterdam?
Потоа, контактирајте нè по телефон +31 40 369 06 80 или испратете е-пошта на:
господин Том Меевис, застапник во Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More