Во денешно време, хаштагот не е популарен само на Твитер и Инстаграм

# заблагодарен

Денес, хаштагот не е популарен само на Твитер и Инстаграм: хаштагот се повеќе се користи за воспоставување трговска марка. Во 2016 година, бројот на трговски марки со хаштаг пред него се зголеми за 64% низ целиот свет. Добар пример за ова е трговската марка на Т-мобиле '#getthanked'. Сепак, тврдењето хаштаг за трговска марка не е секогаш лесно. Хаштагот треба, на пример, директно да се поврзе со производот или услугата на барателот.

-19 05 2017-

Сподели
Law & More B.V.