Во денешно време е скоро невозможно да се замисли свет без беспилотни летала

Беспилотни летала

Денес, речиси е невозможно да се замисли свет без беспилотни летала. Како резултат на овој развој, Холандија може на пример веќе да ужива во импресивни снимки од беспилотни летала од трошниот базен „Тропикана“, па дури и се одржаа избори за да се одлучат за најдобриот дрон филм. Бидејќи беспилотните летала не се само забавни, туку можат да предизвикаат и сериозни непријатности, важно е секој холандски сопственик на беспилотни летала да биде свесен за тековните применливи правила. Избор од опсегот на правила: дронот не смее да лета повисоко од 120 метри и може да не биде летан во близина на аеродром или во текот на ноќта. Правила постојат дури и за професионални корисници.

13-04-2017

Law & More