Многу луѓе често забораваат да размислат за можните последици

Приватност на социјалните мрежи

Многу луѓе често забораваат да размислуваат за можните последици при објавување на одредена содржина на Фејсбук. Без разлика дали е намерно или крајно наивно, овој случај беше далеку од паметен: 23-годишен Холанѓанец неодамна доби правна забрана, затоа што тој одлучи да покаже бесплатни филмови (меѓу кои филмови што играат во кина) на својата Фејсбук страница со име „Во живо Биоскоп “(„ Кино во живо “) без дозвола на имателите на авторските права. Резултат: претстојна казна од 2,000 евра на ден со максимум 50,000 евра. Човекот на крајот се реши за 7500 евра.

Law & More