На 1 јули 2017 година, во Холандија, законот за работни односи се менува

На 1 јули 2017 година, во Холандија се менува законот за работни односи. И со тоа и условите за здравје, безбедност и превенција.

Условите за работа претставуваат важен фактор во работниот однос. Затоа, работодавците и вработените можат да имаат корист од јасни договори. Во овој момент постои огромна разновидност на договори помеѓу здравствените и безбедносните служби, докторите на компанијата и работодавците, што може да резултира во недоволна грижа. За борба против оваа ситуација, владата го воведува основниот договор.

Стапенплан Арбозорг

Владата, исто така, ќе го започне „Стапенплан Арбозборг“. Овој план треба да резултира во пристојно извршување на здравствената и безбедносната шема во компанијата. Не само работодавачот, туку и бранителот на вработените или претставувањето на персоналот и надворешната служба за здравствена и безбедност ќе имаат улога во овој план.

Дали се прашувате какви последици ќе има новото законодавство врз вашата организација? На 13 јуни 2017 година, Министерството за социјални работи и вработување го претстави дигиталниот пакет алатки «Промените во Законот за работни односи», каде што можете да најдете табели со факти, документи и анимации за промените во законодавството.

Сподели
Law & More B.V.