Секој треба да ја задржи Холандија дигитално безбедна, вели Cybersecurancebeeld Nederland 2017

Секој треба да ја задржи Холандија дигитално безбедна, вели Cybersecurancebeeld Nederland 2017.

Многу е тешко да се замисли нашиот живот без Интернет. Го олеснува нашиот живот, но од друга страна, носи многу ризици. Технологиите се развиваат брзо и стапката на компјутерски криминал расте.

Сајбер безбедност

Дијхоф (заменик државен секретар на Недерланд) забележува во сајбер-безбедноста Неделанд 2017 дека холандската дигитална еластичност не е ажурирана Според Дијхоф, сите - владата, бизнисот и граѓанинот - се должни да ја одржат Холандија дигитално безбедна. Јавно-приватна соработка, инвестирање во знаење и истражување, создавање посебен фонд - ова се најважните области на фокус кога се зборува за сајбер безбедност.

Сподели
Law & More B.V.