категории: Блог Вести

Дали сте Холанѓани и сакате да стапите во брак во странство?

Холандска личност

Многу холанѓани веројатно сонуваат за тоа: да се венчаат на убава локација во странство, можеби дури и на вашата сакана, годишна дестинација за одмор во Грција или Шпанија. Меѓутоа, кога вие - како холандска личност - сакате да стапите во брак во странство, мора да исполните многу формалности и барања и да размислите за многу прашања. На пример, дали ви е дозволено дури и да се ожените во земјата по ваш избор? Кои документи ви се потребни за да се ожените? И не заборавајте за легализација и превод. На пример, ќе ви треба официјален превод кога потврдата за брак не е на англиски, француски или германски јазик.

Сподели