Изменување и дополнување на законот за супервизија на холандскиот труст за доверба

Закон за супервизија на холандската канцеларија за доверба

Според холандскиот акт за супервизија на канцелариите за доверба, следната услуга се смета за услуга за доверба: обезбедување на живеалиште за правно лице или компанија во комбинација со давање дополнителни услуги. Овие дополнителни услуги можат, меѓу другото, да се состојат во давање правен совет, грижа за даночни пријави и извршување активности поврзани со подготовка, проценка или ревизија на годишните сметки или однесување на деловната администрација. Во пракса, обезбедувањето на живеалиште и давањето дополнителни услуги честопати се одделени; овие услуги не се обезбедени од иста страна. Забавата што обезбедува дополнителни услуги го става клиентот во контакт со странка која обезбедува живеалиште или обратно. На овој начин, обајцата провајдери не спаѓаат во рамките на Законот за супервизија на холандскиот труст за доверба.

Сепак, со Меморандум за измена и дополнување од 6 јуни 2018 година, беше даден предлог да се наметне забрана за вакво одделување на услугите. Оваа забрана повлекува дека давателите на услуги докажуваат услуга за доверба според Законот за супервизија на холандската канцеларија за доверба кога даваат услуги што се насочени кон обезбедување на живеалиште и кон обезбедување дополнителни услуги. Без дозвола, давателот на услуги повеќе не смее да обезбедува дополнителни услуги и последователно да го става клиентот во контакт со странка што обезбедува живеалиште. Понатаму, давател на услуги кој нема дозвола не може да дејствува како посредник со тоа што клиентот стапува во контакт со разни страни кои можат да обезбедат живеалиште и да обезбедат дополнителни услуги. Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за супервизија на канцеларијата на холандски фондови сега е во Сенатот. Кога овој предлог-закон ќе биде усвоен, ова ќе има големи последици за многу компании; многу компании ќе мора да аплицираат за дозвола согласно законот за супервизија на канцеларијата на холандски доверба со цел да ги продолжат своите тековни активности.

Поставки за приватност
Ние користиме колачиња за да го подобриме вашето искуство додека ја користите нашата веб-страница. Ако ги користите нашите услуги преку прелистувач, можете да ги ограничите, блокирате или отстраните колачињата преку поставките на вашиот веб-прелистувач. Ние, исто така, користиме содржини и скрипти од трети страни кои можат да користат технологии за следење. Можете селективно да ја дадете вашата согласност подолу за да дозволите такви вметнувања од трета страна. За целосни информации за колачињата што ги користиме, податоците што ги собираме и како ги обработуваме, проверете ги нашите Приватност
Law & More B.V.